Begin dit jaar schreven we een “we zijn er weer” blog. Na een geboorteverlof van een aantal maanden deelden we onze woorden van het jaar. Wij kiezen elk jaar een woord voor het aankomende jaar. Op deze manier kan je je leven wat makkelijker richting geven. Het wordt makkelijker om doelen, gewoontes en keuzes aan te koppelen.

2023 = groei

In januari koos ik als woord van het jaar groei. Een lekker breed woord. Mijn doel was om te focussen op de dingen die mij energie geven. Daar wilde ik verder mee groeien. Geen grootse veranderingen maar voortborduren op wat ik eerder heb geleerd.

En eind 2023 is dat aardig gelukt. Koud afdouchen en hardlopen zijn het hele jaar een belangrijk onderdeel van mijn gewoontes geweest. Focus op gezondheid is in bepaalde periodes gelukt. Maar wel minder dan ik van tevoren had gehoopt. Niet van tevoren uitgedacht, maar ik ben wel trots op de stappen die ik op mijn werk heb gezet afgelopen jaar.

Daarnaast heb ik een mooie wandeling gemaakt met Buitenvader afgelopen zomer. Hierdoor heb ik minimalisme nog meer omarmd voor het verminderen van ruis.

2024 = balans

Voor 2024 is mijn woord van het jaar: balans. Dit jaar geen “ik gooi het roer helemaal om” ideeën. Minimalisme zorgt ervoor dat ik niet van de ene trend naar de andere spring. Maar ik weet goed wat mij wel helpt en wat niet.

Dat betekent niet dat ik niks ga veranderen. Het zit hem meer in de accenten. Dit jaar wil ik een goede balans vinden in eten, sporten en gezondheid bijvoorbeeld. Dus geen extreme doelen voor mij maar gewoon lekker hardlopen, squashen en gezond eten.

De moestuin en mediteren wil ik dit jaar ook op een uitgebalanceerde manier toevoegen aan mijn weken. Ik kan nog wel eens ergens volledig induiken en andere dingen links laten liggen. Voor 2024 richt ik me op balans in de week. Een goede werk/privé balans en een goede balans in mijn vrijetijdsbesteding.

Doelen

Ik heb op dit moment nog geen concrete doelen aan de eerder genoemde focuspunten gehangen. De aankomende week ben ik vrij. Dan kan ik hier goed over nadenken en doelen voor 2024 op papier zetten. Sommige doelen zullen wat concreter worden, zoals hardlopen en meditatie. Maar andere onderdelen zoals financiën en werk zullen wat minder concreet worden.

Een hele fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

Wat is jouw woord voor 2024?

The following two tabs change content below.

Jurre

De andere helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van nog meer (financiële) vrijheid.