Over ons

Jurre en Sanne: een stelletje minimalisten

Hi, wat leuk dat je onze blog bezoekt! Wij zijn Sanne en Jurre en wonen samen met ons dochtertje Evie in Harderwijk. Iedere week delen we met jou onze kijk op minimalisme, persoonlijke groei en geluk. 

over ons

Wie wij zijn

Over Jurre: Ik ben een harde werker, gedreven, rationeel, kalm, heb humor en houd van structuur. Minimalisme helpt mij vooral om overzicht in mijn werk- en privé taken te krijgen en om afleidingen te beperken. Daarnaast lees ik graag over persoonlijke ontwikkeling, geluk en efficiënter werken. 

Ik kom graag in de natuur om te wandelen, hard te lopen of alle planten, bomen en vogels samen met Evie te ontdekken. Ik droom ervan om natuurlijker te wonen met lagere maandelijkse lasten waardoor ik nog vrijere keuzes kan maken qua tijdsbesteding en werk.

Na jarenlang gehockeyd te hebben blijf ik nu fit door hard te lopen en door te squashen. Ik werk parttime als online personalisatie marketeer waarbij ik klanten help om relevantere content te tonen aan hun bezoekers. 

Over Sanne: Creatief, zorgzaam, sociaal, betrouwbaar en analytisch. Dat is hoe ik mijzelf het beste kan omschrijven. 

Ik ben graag buiten maar vind het ook fijn om in huis bezig te zijn. Door mijn liefde voor interieur, vind ik het belangrijk dat ons huis echt een thuis is. Een plek om op te laden, samen met Jurre en Evie. Ik breng graag tijd door met vrienden en familie, maar kan ook goed alleen zijn. Dan vind je me geregeld achter de naaimachine of met klusmaterialen in de garage.

Ik werk parttime op een behandelgroep binnen de jeugdhulpverlening. Anderen verder helpen in hun leven op welke manier dan ook, vind ik een van de mooiste dingen die er is.

Het is mijn droom om kleiner en groener te wonen met meer rust en vrijheid. Het behalen van deze droom kost tijd, dus werk ik er in kleine stappen naar toe. Door meer in de natuur te zijn en onze vaste lasten te verlagen bijvoorbeeld. 

Wij willen in beweging blijven, blijven leren. En dan vooral hoe wij ons leven kunnen optimaliseren met een kleinere impact op de natuur. 

Hoe het begon

Tijdens het kamperen ervaar je dat je echt héél weinig nodig hebt om gelukkig te zijn. Fijn gezelschap, goed eten en een boek zijn meestal al genoeg om geluk te ervaren. Dat boek was in 2018 “Weg Ermee” van Dennis Storm. Een boek over de schoonheid van het minimalisme. Kort en bondig geschreven en fijn voor op het strand.

Door het lezen van het boek vroegen we ons af waarom we zo geneigd zijn na elke verhuizing groter te willen wonen. Waarom we spullen in huis hebben die we niet gebruiken. Waarom we ons laten leiden door een consumptiemaatschappij die vervuilend is voor het milieu. En waarom we tijd besteden aan dingen waar we niet gelukkig van worden. We konden niet wachten om thuis veranderingen aan te gaan brengen. 

Weer terug in Nederland begonnen we te ontspullen door de 30-day challenge van the Minimalists. Op dag één deden we één ding weg (een broodbakmachine), op dag 2 twee dingen, op dag 3 drie enzovoort, totdat we na 30 dagen al 465 dingen hadden weggedaan. Uiteindelijk hebben we ruim 700 dingen ontspuld. 

Het ontspullen bleek een start van een meer minimalistisch leven, waarin bewuste en duurzame keuzes, persoonlijke groei en geluk steeds meer op de voorgrond kwamen te staan. 

Mindset

Door te minimaliseren en te optimaliseren hebben wij meer ruimte en tijd gekregen voor persoonlijke groei. Terwijl we ons hierin verdiepten ontdekten we de kracht van mindset op het behalen van onze doelen en het vinden van geluk. Deze positieve mindset passen we steeds meer toe in ons leven door ons onder andere elke dag af te vragen wat vandaag fantastisch zou maken en waar we dankbaar voor zijn.

Waarom Stelletje Minimalisten?

We zijn al jaren een stel, en sinds een paar jaar steeds meer gericht op minimalisme. Of wij onszelf echte minimalisten noemen? Dat ligt eraan wat een minimalist zijn inhoudt. Voor ons is de titel vooral gekscherend bedoeld, ‘daar heb je weer zo’n stelletje minimalisten!’, wanneer je vertelt dat je je huis ontspuld hebt of kleiner zou willen wonen. Minimalisme betekent voor ons vooral bewuste keuzes maken; in spullen, tijd, gezelschap en leefomgeving. En daarmee ons leven optimaliseren en nog meer geluk uit het dagelijks leven halen. Doe jij met ons mee om je leven overzichtelijker, rustiger en fijner te maken? 

Iedere zondag publiceren we een nieuwe blog over onze kijk op minimalisme, persoonlijke groei en geluk en volg ons op Instagram

Samenwerken of contact opnemen?

We zijn erg benieuwd wat je van onze blog vindt. Laat een reactie achter onder één van de blogs, of neem contact met ons op.