Daar zijn we weer! Het is even geleden dat we een blog schreven. We gingen offline voor de geboorte van ons tweede dochtertje, om te wennen aan ons gezin van vier en door andere leuke ontwikkelingen waar we jullie in deze blog in meenemen. We hebben deze blog dan ook samen geschreven.

Ondanks dat we geen nieuwe blogs hebben geplaatst, werden de vorige blogs goed gelezen en bleven veel mensen ons opzoeken op Instagram, bedankt daarvoor!

Geboorte van Nine

Sanne: Laten we beginnen met de grootste verandering in ons leven de laatste tijd, de komst van ons tweede dochtertje Nine. In onze laatste blog schreef ik hoe we ons voorbereiden op de bevalling en welke belangrijke rol je mindset daarin speelt. We volgden een online zwangerschapscursus van Mom & co en keken samen uit naar een prachtige bevalling. En prachtig was het. ‘s Ochtends rond 6 uur werd ik wakker door kramp en al snel waren dit regelmatige weeën. Toen ons dochtertje Evie opgehaald rond 8 uur was opgehaald door oma, kon ik helemaal in mijn bubbel. Jurre zette het bevalbad klaar en ik ving de weeën op hangend over de bevalbal. Noise canceling headphone op met mijn afspeellijst ‘sfeertje’ die ik speciaal voor de bevalling gemaakt op. De weeën werden geleidelijk sterker en volgden elkaar sneller op. Bij elke wee masseerde Jurre mijn onderrug. Ik voelde me kalm en sterk. Jurre stak de kaarsjes aan en zette de muziek op de box aan, vervolgens kon ik in bad gaan. De verloskundige was er net op tijd om te bevestigen dat ik volledige ontsluiting had. Na 10 minuten persen werd om 9:55 uur ons meisje Nine Saar in bad geboren. Ik pakte haar zelf aan onder water en we hadden alle tijd om rustig bij te komen. 

Een droombevalling, en een heel fijne start voor Nine en voor ons met Nine. We beseffen ons goed dat je niet alles in de hand hebt om te zorgen voor een droombevalling. Als er bepaalde complicaties waren geweest, had het anders kunnen lopen. Maar we weten ook dat de voorbereiding en de positieve kijk die we samen op de bevalling hadden, een heel grote invloed hebben gehad. Er was muziek, kaarsjes, een warm bad en een slinger met positieve affirmaties. Maar het allerbelangrijkste: er was rust, vertrouwen en regie. 

Gezin van vier

En toen waren we met zijn viertjes. Aan de ene kant alsof het nooit anders was, aan de andere kant wennen. Gelukkig vond Evie het vanaf het begin fantastisch grote zus te zijn en als ze al een keer jaloers was, uitte ze dit naar ons en niet naar Nine. Zelf waren we ook rustig en hadden we meer vertrouwen in onze rol als ouders dan bij Evie als eerste kind. We genoten bewust omdat we weten hoe snel alles gaat. Ook konden we makkelijker relativeren op moeilijke momenten. 

Wat we wel pittig vonden, is het continu bezig zijn. Met een eerste kindje, kan je makkelijker je rust pakken dan wanneer er ook een peuter aandacht nodig heeft. In de praktijk deden we ook geregeld om en om wat met allebei 1 van de meiden, wat zeker rustiger is, maar even echt alleen aan jezelf denken is er gewoon even minder bij. Na die eerste weken kwamen die momenten alleen er wel meer maar over het algemeen waren we vooral veel samen. Zo gingen we bijvoorbeeld voor het eerst een weekend weg met zijn viertjes toen Nine nog maar vier weken oud was. Samen herinneringen maken. Ons wereldje was tijdelijk even wat kleiner, maar thuis was ons wereldje met een kindje erbij juist groter geworden. Het was dus ook een bewuste keuze om samen in een bubbel te duiken en te wennen en alle tijd te nemen voor elkaar. 

Nu Nine inmiddels ruim 7 maanden is, merken we dat we steeds meer energie en inspiratie voelen om nieuwe dingen te doen en ons meer naar buiten te richten. Dat Nine inmiddels de meeste avonden goed slaapt en we dus ook weer meer tijd hebben, speelt daar ook zeker in mee. 

Verhuizen

Jurre: Naast onze gezinsuitbreiding was er nog een groot life-event. Wij gaan namelijk verhuizen! Onze zoektocht naar een nieuw huis ontstond door onze wens vrijer en groener te gaan wonen. Met meer oog voor de natuur. Het eerste huis wat we bekeken stond op een heel groot kavel van 1200m2 maar het huisje was er zo slecht aan toe dat het gesloopt en opnieuw opgebouwd moest worden. Daardoor helaas ruim buiten ons budget. Vervolgens bekeken we nog een kleinere twee onder 1 kap woning met ruime tuin, maar het uitzicht en de wijk was niet helemaal naar onze wens van groen wonen. 

Totdat we een tussenwoning voorbij zagen komen in de wijk waar Sanne is opgegroeid. Vlakbij het Wolderwijd, Strand Horst en aan de achterkant vrij uitkijkend op groen. Van te voren hadden we niet verwacht dat dit ons droomhuis zou zijn, omdat we naar grotere percelen keken. Maar toen we het huis hadden bezichtigt, hebben we na kort beraad met onze makelaar een bod gedaan. We waren op zoek naar vrijheid en groen om ons heen. In eerste instantie dachten we dat we dit vooral op ons eigen perceel wilde hebben, maar gedurende onze zoektocht kwamen we tot een ander inzicht. We hoeven niet een heel groot perceel te hebben als we maar snel in de wijk dichtbij de natuur kunnen zijn. En dat is het geval bij ons nieuwe huis. Als we uit ons raam kijken zien we groen, in de wijk is veel groen, binnen 2 minuten staan we op het strand en binnen 5 minuten zijn we in een groot park.

Bijkomend voordeel van niet een heel groot perceel kopen is dat ons nieuwe huis een stuk goedkoper is dan de andere huizen die we bekeken. Door eigen geld wat we kunnen inleggen gaan we er op woonplezier heel ruim op vooruit terwijl onze maandlasten hetzelfde kunnen blijven of zelfs verlagen. Ook hebben we ons huidige huis goed en snel kunnen verkopen. Hierdoor houden we financiële ruimte om onze doelen te bereiken en mooie herinneringen te kunnen maken met onze meiden. 

Woord van het jaar

Zoals jullie vast eerder hebben gelezen, kiezen wij elk jaar een woord van het jaar. Vorig jaar stond in het teken van rust (Sanne) en gezondheid (Jurre.) Woorden die goed pasten bij hoe ons afgelopen jaar eruit zag. Dit jaar voelen we weer inspiratie en energie om meer naar buiten te keren. 

Sanne: Voor mij staat dit jaar in het teken van avontuur. Dit in de breedste zin van het woord. Er vaker op uit gaan om nieuwe avonturen te beleven en herinneringen te maken. Een nieuwe start in ons nieuwe huis. Maar avontuur staat ook voor niet vastzitten in gebaande paden maar keuzes maken die mij nog gelukkiger maken. Om het motto avontuur nog wat kracht bij te zetten, hebben we op 1 januari gelijk de eerste locatie voor onze rondreis naar Zweden en Denemarken deze zomer geboekt. 

Jurre: dit jaar staat in het teken van groei. Een lekker algemeen woord dat wel wat toelichting kan gebruiken. De afgelopen jaren heb ik geleerd welke dingen mij energie geven en waar ik verder mee kan groeien. Daarom heb ik in 2023 het hardlopen weer opgepakt, douche ik weer vaker koud af en wil ik graag gezonder eten en hier meer over te weten komen. Door structuur aan te brengen ontstaan voor mij gewoontes. Ieder weekend ga ik een rondje hardlopen, als ik dit vrij in te plannen laat komt er meestal niks van. Koud afdouchen doe ik nu elke keer wanneer ik in de ochtend douche. Steeds weer ietsje langer. En ik heb het boek en de online cursus van OERsterk gekocht om meer over gezondheid te weten komen. De eerste lessen waren al erg waardevol waar ik snel meer over ga vertellen.

We zijn benieuwd of jullie ook een woord voor het jaar hebben gekozen. En zo ja, wat betekent dit voor je? Hoe beïnvloedt dat de keuzes die je dit jaar maakt? 

Sanne: In deze blog hebben we jullie in vogelvlucht bijgepraat over de afgelopen tijd. De komende tijd komen er dus weer nieuwe blogs online! We nemen jullie weer mee in de thema’s die ons bezighouden; minimalisme (en hoe we dit doen met een aanstaande verhuizing), mindset, duurzaamheid, gezondheid, geluk en meer! Super leuk dat je weer mee leest! 

The following two tabs change content below.

Sanne en Jurre

Hi, wij zijn Sanne en Jurre, al jaren een stel en sinds een paar jaar steeds meer gericht op minimalisme. Wij schrijven wekelijks over minimalisme, persoonlijke groei en geluk.

Laatste berichten van Sanne en Jurre (toon alles)