De afgelopen weken waren we iets minder actief op onze blog dan jullie van ons gewend zijn. Er is namelijk iets anders wat veel van onze aandacht en energie kost en verdient. Ik ben zwanger! In juni verwachten wij ons tweede kindje.

We vinden het onwijs bijzonder om dit weer mee te mogen maken en Evie grote zus te gaan zien worden. Evie is ontzettend lief met baby’s en een echt poppenmoedertje. Al zou ze het delen van aandacht vast ook wel lastig gaan vinden.

De eerste weken heb ik me geregeld niet zo lekker gevoeld. Al een paar dagen voor de positieve test voelde ik me met vlagen misselijk en in de loop van de weken nam dat toe gedurende verschillende momenten op de dag. Vooral ontbijt en avondeten smaakte me niet of kreeg ik niet goed weg. De typische zwangerschap vermoeidheid was vooral tussen week 7 en week 11 volop aanwezig. Zeker in combinatie met werk en een peuter in huis, was ik ‘s avonds niet veel meer waard. In week 12 veranderde dat. Jurre moest er zelfs even aan wennen dat ik ineens weer ‘zoveel Sanne’ was haha. 

Inmiddels ben ik 14 weken zwanger en is er ook al een beginnend babybuikje ontstaan. Met de zwangerschap van Evie duurde dat een paar weken langer, duidelijk dat het met een tweede sneller gaat! 

Links 5 weken zwanger, rechts 14 weken zwanger.

Wat ik zo mooi vind aan zwanger zijn is hoe sterk je intuïtie is en hoe je in contact met je eigen lichaam bent. Ik luister nu beter naar signalen van mijn lichaam, omdat ik daarmee mezelf en het kleintje in mijn buik bescherm. 

Een paar dagen voor de positieve test wist ik eigenlijk al dat ik zwanger was. Evie en Jurre kwamen samen naar boven en Evie zei ‘papa, mama, Evie’ in mijn hoofd somde ik er ‘baby’ bij op. Vervolgens wilde ik gelijk klusjes in huis aanpakken en ben ik nog dezelfde dag een nieuwe vloer gaan leggen in de bijkeuken. 

Spannend is het ook wel. Waar ik met Evie een prima zwangerschap had zonder opvallende kwaaltjes, beviel ik onverwachts met 34 weken. De avond nadat ik afscheid nam op werk om mijn verlof te starten, braken mijn vliezen. 5 uur later was daar ineens een lief ieniemienie mensje die ons papa en mama maakte. De zorgen die bij haar prematuur zijn en ziekenhuis tijd kwamen kijken, vonden we best heftig. 

Eén keer te vroeg bevallen betekent niet dat het opnieuw gebeurt. Het kan zomaar dat ik rondwaggel tot 41 weken zwangerschap. Toch is het risico wel aanwezig en heb ik daarom extra controles bij de gynaecoloog. Het voelt goed dat ze de kleine en mij extra in de gaten houden. Maar zo onbevangen als ik ik Evie’s zwangerschap was, ben ik niet meer helemaal.

Dat betekent niet dat het genieten niet net zoveel of misschien wel meer is. Omdat ik me besef hoe snel het gaat en hoe bijzonder het is. Ik kan niet wachten om straks de eerste schopjes te voelen. Ook zijn we heel benieuwd of we weer een meisje, of dit keer een jongetje verwachten. We hebben wel een voorgevoel, dat houden we nog even voor ons 😉 

Met gezinsuitbreidingen komen ook veranderingen in huis. Jurre zijn thuiswerkplek verhuist naar zolder. Evie krijgt een grotere kamer en haar kamer gaat straks voor de baby zijn. Daar hoeft niet veel aan te gebeuren, alles wat we hebben voor Evie kan hergebruikt worden voor de baby. Daarnaast zal de baby waarschijnlijk nog wel een tijdje lekker bij ons op de kamer in de wieg slapen. Evie zal wat nieuwe (of tweedehands) meubels krijgen en natuurlijk maken we er meer een ‘grote meiden kamer’ van. 

We nemen jullie de komende tijd mee in hoe we omgaan met minimalisme en gezinsuitbreiding. Hoe doen we dit met spullen aanschaffen? Wat willen we meegeven aan onze kinderen? En welke keuzes passen daar wel en niet bij?

Om voor onszelf wat extra rust in te bouwen, verwachten we de komende tijd in plaats van wekelijks om de week een nieuwe blog te plaatsen. Zijn er thema’s die je graag voorbij ziet komen op onze blog? We horen het graag! En verwacht ook zeker niet alleen maar baby gerelateerde blogs, maar gewoon de blogs zoals jullie van ons gewend zijn! 

The following two tabs change content below.

Sanne en Jurre

Hi, wij zijn Sanne en Jurre, al jaren een stel en sinds een paar jaar steeds meer gericht op minimalisme. Wij schrijven wekelijks over minimalisme, persoonlijke groei en geluk.

Laatste berichten van Sanne en Jurre (toon alles)