Ahhh onze vakantie is voorbij. Ik ben nu alweer een aantal weken aan het werk na een heerlijke vakantie met z’n drieën in Brabant en ik wil het vakantiegevoel vasthouden.

Vakantie, de periode dat je de tijd neemt om dat boek wat al maanden op je nachtkastje ligt eindelijk te lezen, de periode dat je lekker veel buiten bent of de periode van even geen Netflix. De periode dat je oplaadt met de mensen die je liefhebt.

Vakantie, de periode dat je oplaadt met de mensen die je liefhebt.

Na zo’n vakantie zit ik vol met nieuwe ideeën en energie. Niet omdat ik perse langer kan slapen, voor Evie is het namelijk nooit vakantie, maar mijn hoofd krijgt wel de ruimte om nieuwe ideeën op te doen.

Nieuwe ideeën en nieuwe energie in jouw vakantie

In 2018 kwamen we zoals jullie eerder konden lezen terug met de inspiratie uit het boek ‘Weg Ermee’ van Dennis Storm waardoor we meer dan 30 dagen zijn gaan ontspullen. 

Vorig jaar ben ik op vakantie verder gaan lezen over persoonlijke groei en geluk. Daarover in een latere blog meer. Dit jaar bundelden we ideeën en legden we de laatste hand aan deze blog. 

Nieuwe ideeën en nieuwe energie dus. Maar hoe houd je dat vakantiegevoel vast wanneer je vakantie er alweer op zit? Wanneer je denkt dat je nu geen tijd hebt om een boek te lezen of om een hobby te ontwikkelen.

Goed om je dan dit te realiseren: er zitten op vakantie net zoveel dagen in een week, uren in een dag, en minuten in een uur als wanneer je géén vakantie hebt. Natuurlijk besteed je een groot deel van de tijd aan werken, maar veel meer dan een derde van de dag is dit niet. Je hebt de tijd dus wel maar geeft deze tijdsbestedingen geen prioriteit. Het voelt na een dag werken op de korte termijn als lekker ontspannend om een paar afleveringen van een serie op Netflix te kijken maar op langere termijn haal je daar vaak geen voldoening uit.

Er zitten op vakantie net zoveel dagen in een week, uren in een dag, en minuten in een uur als wanneer je géén vakantie hebt

Ik krijg een stuk beter gevoel van het lezen van een boek, van bezig zijn in de tuin, van een avondwandeling of een stuk hardlopen in het bos. En wat mij ook een ultiem vakantiegevoel geeft; een middagdutje. Laat ik die maar niet op een werkdag doen maar op mijn vrije dag wanneer Evie ook slaapt. 

Vakantiegevoel vasthouden in eigen stad

Ook leuk en helemaal passend bij deze corona tijd is als een toerist je eigen omgeving verkennen. In ons geval gingen wij een flinke wandeling maken, bezochten we een pluktuin en de kinderboerderij. En dat laatste dan een stuk of drie keer. Maar je kunt ook eens naar de gevels kijken van de stad waar je woont en de kleine straatjes en pleintjes bekijken. Op vakantie doe je dat namelijk ook. Je zal waarschijnlijk een hele andere kant van de stad zien dan je gewend bent.  

Maak ontspanning prioriteit, ook na je vakantie

Op vakantie bedenk je vaak ‘s ochtends pas wat je die dag gaat doen terwijl we thuis alles vooruit proberen te plannen. Zo zijn de weekenden al snel gevuld met ‘moetjes’ zoals het huishouden of andere klussen in huis. Wij proberen onze weekenden nu zo leeg mogelijk te houden zodat we alle opties open kunnen houden. Op die manier konden we vorig weekend spontaan kamperen in het weiland van de opa en oma van Sanne. 

Het weer werkt nu gelukkig mee maar ook wanneer het buiten regent zijn er genoeg dingen die je kunt doen om het vakantiegevoel vast te houden. Speel een spelletje, Skipbo is onze favoriet, kook nieuwe gerechten, eet met z’n allen aan tafel en zet je telefoon eens een avond uit. 

Nu ben jij aan de beurt. Wat doe jij vaak op vakantie maar weinig thuis? Pak één of twee van deze dingen en plan ze deze week in je agenda in. Veel plezier met het vasthouden van je vakantiegevoel.

The following two tabs change content below.

Jurre

De andere helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van nog meer (financiële) vrijheid.