27 november 2021 was het dan eindelijk zo ver. Ik ben schuldenvrij. De laatste €2.000 van mijn studieschuld loste ik toen versneld af. Door iedere maand extra naar mijn spaarrekening over te maken kon ik binnen 3 jaar mijn studieschuld van €7.000 aflossen. Eerder schreef ik al een blog over waarom schulden energiezuigers zijn en waarom ik deze versneld wilde aflossen.

Bij het begin van het aflossen kreeg ik al een knoop in m’n maag van het vooruitzicht dat ik nog 13 jaar aan het aflossen zou zijn. Daarom stelde ik direct financiële doelen voor mezelf om iedere maand €100 extra opzij te zetten. Toen ik merkte dat het me redelijk goed af ging zette ik een stapje bij. Zodat ik van de €300 die ik maandelijks voor mezelf overhoud er €175 van opzij kon zetten. Naast de maandelijkse incasso van €50 door DUO. 

Minimalisme inzetten

Omdat ik maandelijks veel geld opzij zette voor het aflossen van mijn studieschuld bleef er voor de rest niet zoveel geld over. Ik kon niet iedere maand een nieuwe spijkerbroek kopen, als ik dat al zou willen. Dit zette me extra aan het nadenken wat ik nou echt nodig had. En waar ik ook moeite voor wilde doen om het bij elkaar te sparen. Ik deed geen impulsaankopen meer omdat ik het dat niet waard vond. Ik had een doel. Schuldenvrij. Eindelijk van die studieschuld af. 

En nu is het zover. Die studieschuld is afgelost en maandelijks heb ik €225 minder aan kosten. Dat is een flinke bak met geld. Het is niet mijn bedoeling om dit direct uit te geven aan dingen die ik eigenlijk toch niet nodig heb. Ik wil dit, samen met Sanne, gaan beleggen en extra sparen. Zodat we financieel vrijer worden. En minder bezig te hoeven zijn met geld als we keuzes maken. Op naar een financieel gezond 2022!

Heb jij schulden en voel jij je daarbij?  

The following two tabs change content below.

Jurre

De andere helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van nog meer (financiële) vrijheid.