We wonen al bijna een jaar in ons nieuwe huis, een huis en een wijk waar ik tot rust kom dankzij lekker veel groen en strandjes in de buurt. Die rust ervaar ik ook in huis doordat we goede opbergsystemen hebben; onze spullen hebben allemaal een vaste plaats en onze meiden weten dit ook. Ze helpen graag met opruimen voor het slapengaan. Niet altijd natuurlijk, maar dankzij het vaste systeem is het beneden binnen 10 minuten weer opgeruimd zodra de meiden in bed liggen.

Er is echter een verschil tussen opgeruimd en schoongemaakt, want vies worden doet het huis snel met kinderen van bijna 2 en 4 in huis. Onze steelstofzuiger was de eerste goede aankoop hiervoor. Zonder vervelende stekker en met een handige kruimeldief kan ik er makkelijk bij. Binnen 5 minuten is de benedenverdieping gestofzuigd. En broodkruimels van het ontbijt zuig ik ook snel weg met de kruimeldief.

ZO Schoon

Een half jaar terug kwamen we ZO schoon op het spoor. Via Instagram zagen we het 4-in-1 startpakket. Hier zitten vier sprayflessen, vier bijpassende doeken en vier navulzakken bij. De flessen zijn zo mooi dat je ze niet hoeft te verstoppen in het gootsteenkastje. De ZO keuken staat op het aanrecht en pak ik meteen na het koken om onze inductiekookplaat schoon te maken. Twee spraytjes, doekje erover en klaar. Borden en glazen in de vaatwasser gezet? Twee spraytjes, doekje erover en ons aanrechtblad is weer schoon.

Ik maak veel vaker schoon dan voorheen doordat het schoonmaken nu zo makkelijk gaat. Ik hoef bijvoorbeeld geen emmer met sop te vullen en schoonmaakmiddelen zijn altijd voorhanden. Het kost niet veel tijd en het is onderdeel geworden van onze avondroutine. Opruimen, meiden naar bed, doekje erover, stofzuigen en pas daarna ploffen we op de bank. Ik lig een stuk lekkerder op de bank als ik weet dat er geen klusjes meer op me wachten.

Ben je ook enthousiast geworden over ZO Schoon? Bestel een ZO 4-in-1 startpakket en ontvang gratis een set haakjes twv € 9,00. Gebruik code: Stelletjeminimalistenhaakje

Duurzaamheid

Nog een unique selling point van ZO schoon: alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk en vegan. Er staan ook geen gevarensymbolen op de verpakkingen. Dit beschrijven ze ook zo mooi in deze zin: schoonmaken zonder de wereld om zeep te helpen. De sprays zijn gemaakt om vaak hergebruikt te worden. De producten worden in Nederland geproduceerd. Je doet een laagje schoonmaakmiddel in de fles en vult ze aan met water. Dit bespaart heel veel verpakkingen!

ZO Vloer Schoon

Dweilen zat nog niet in onze schoonmaakroutine. Want veel gedoe, de dweil is verstopt in de bijkeuken en sopjes maken doe je nooit even snel. Toen ik het pakketje met de ZO vloer schoon binnenkreeg, was ik direct enthousiast. Want dit was precies wat ik nodig had. Een dweil met ingebouwde spray. Beetje reiniger en water erin en je kunt direct aan de slag. De dweil ziet er ook nog eens mooi uit, waardoor hij niet meer verstopt is in de bijkeuken.

Ik heb de afgelopen weken al vier keer zo veel gedweild als in het afgelopen half jaar bij elkaar. Oeps. De geur die er vanaf komt is niet te sterk maar precies goed. De ZO vloer schoon is ook handig om even te pakken bij vieze schoenafdrukken of gemorst drinken.

Ben je ook enthousiast geworden over ZO Schoon? Bestel een ZO vloer startpakket en ontvang gratis wandhouder twv € 12,00. Gebruik code: Stelletjeminimalistenwand

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met ZO Schoon. De inhoud van deze blog is 100% Stelletje Minimalisten. 

The following two tabs change content below.

Jurre

De andere helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van nog meer (financiële) vrijheid.