Al zolang ik me kan herinneren heb ik een gevoelige huid. Door verschillende allergieën en eczeem kwam ik als kind en tiener geregeld bij de dermatoloog. Met heel veel verschillende zalfjes als resultaat. Echt fijne zalven vond ik dat vaak niet met de heftige ingrediënten en het kortdurende effect. Ik ging dus steeds meer op zoek naar meer natuurlijke manieren om mijn huid te verzorgen. 

Toen wij gingen minimaliseren en duurzaamheid daardoor steeds belangrijker voor ons werd, pasten we dit op alle vlakken in ons leven toe. Zo gingen onnatuurlijke en onprettige verzorgingsproducten de deur uit. Oude voorraad werd opgemaakt en niet meer aangevuld. Het wastafelmeubel raakte leger en de zoektocht naar natuurlijke producten begon.

Multifunctioneel

Omdat we hier ook zo minimalistisch mogelijk wilde zijn, ging ik vooral op zoek naar producten die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Zo kan ik bijvoorbeeld niet zonder kokosolie. Met een wasbaar wattenschijfje (duurzamer en veel zachter) gebruik ik dit om mijn make-up te verwijderen. Maar ook als lippenbalsem, op ruwe plekjes, als conditioner of in droge haarpunten vind ik het een succes. 

Verpakkingsvrij

Vanuit duurzaam perspectief stapten we ook over op verpakkingsvrije producten. Onder de douche gebruiken we nu sinds een jaar of 2 shampoobars en blokken zeep. Het gebruik van een shampoobar vond ik de eerste maand even wennen maar is eigenlijk heel makkelijk in gebruik. Mijn haar is een stuk zachter en minder snel vet waardoor ik het ook minder hoef te wassen. Met een shampoobar doe ik zeker 4 keer langer dan ik met een fles shampoo deed.

Het voelt goed om steeds meer te kiezen voor minder maar wel voor kwalitatief goede producten.

Loveli

Maar dan gezichtsverzorging. Vanwege mijn allergie voor parabenen las ik altijd de ingrediëntenlijst van gezichtsproducten en verbaasde ik me over de hoeveelheid troep die er in zit. Dat moet anders kunnen. En zo kwam ik bij Loveli uit.

Alle producten van Loveli zijn compleet natuurlijk en vrij van schadelijke stoffen. Ook microplastics ga je in de producten niet terug vinden. Fijn dus voor jezelf en fijn voor het milieu. 

De dames van Loveli hebben ons een aantal producten opgestuurd die ik mocht testen. En daar ben ik absoluut enthousiast over. Op de site van Loveli vul je een huidtest in waaruit een persoonlijk advies voor jouw huidproducten komt. Ik kwam uit op de facewash, facemist, face oil night en facecream.

Van de facewash heb je maar weinig nodig voor een fris gezicht. De sinaasappelgeur maakt het nog net even frisser. Aan de facemist moest ik een beetje wennen, zo’n product had ik nog nooit gebruikt. Maar ook hier weer een heerlijke geur en het herstelt de PH waarde van je huid. Voor de nacht gebruik ik een face oil, wat in eerste instantie wat vetter voelt dan de crèmes die ik eerder gebruikte. Maar het trekt snel in en voelt heel gevoed. De geur van de face oil is wel wat sterker dan van de andere producten. 

De facecream is mijn favoriet uit deze reeks. Deze voelt super hydraterend en maakt mijn gezicht glad. Doordat het snel intrekt kan ik me snel na het aanbrengen opmaken. 

En dan de deodorant van Loveli. Daar ben ik ook echt fan van. Deze is uiteraard aluminiumvrij en ook op basis van kokosolie. Mocht je nog gewend zijn aan een sterk ruikende deodorant spray, is de subtiele geur van deze deo misschien even wennen. Zelf gebruikte ik al langer natuurlijke deodorant, maar bij deze vind ik de ‘droge’ structuur heel prettig. 

Na deze deodorant een maand te hebben gebruikt, is er nog maar een paar millimeter vanaf geschaafd dus lang gaat hij zeker mee. En wanneer het dan toch opgaat, is het mooi meegenomen dat je verpakkingsvrije refills kan bestellen. Niet alleen van de deodorant, maar bijna van alle producten!

Mocht je nog twijfelen of de producten van Loveli ook wat voor jou zijn? Van alle producten is ook een travelsize verpakking beschikbaar. Ideaal om het eens uit te proberen. 

Kwaliteit 

Het voelt goed om steeds meer te kiezen voor minder maar wel voor kwalitatief goede producten. Goed voor mijn huid en goed voor het milieu. Mijn volgende stap is natuurlijke vervangers zoeken voor mijn make-up. Heb je daar nog tips voor? Laat het me weten! 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Loveli. De inhoud van deze blog is 100% Stelletje Minimalisten. 

The following two tabs change content below.

Sanne

De ene helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van een klein huisje in de natuur.