Dat besloot ik vorig jaar december toen ik een wijntje dronk met vriendinnen. Ik had behoefte aan verandering, beweging, nieuwe dingen leren en mooie herinneringen maken.

Met toen een peuter en een baby van 6 maanden thuis, had de tijd daarvoor veel in het teken van het gezin gestaan. Heerlijk en ook precies wat ik toen nodig had; rust, zekerheid, een stabiele basis en even een wat kleiner wereldje. 

Maar 2023 werd het jaar om mijn horizon weer te verbreden. Een jaar waarin ik weer meer mocht gaan luisteren en handelen naar wat mij écht gelukkig maakt. 

We kochten een nieuw huis in een fijne buurt die ons rust en buitenleven geeft. We maakten een mooie rondreis door Zweden met onze meiden, herinneringen voor het leven. Ook in Nederland gingen we er veel op uit. Spontaan een paar dagen naar een vakantiehuisje in the middle of nowhere. Of gewoon de vele wandelingen die we maakten als gezin, die onze oudste dochter als ‘op avontuur’ benoemd. 

Maar het grootste avontuur was toch wel Rust in de tent! Een vaste baan van meer dan 10 jaar opzeggen en in het diepe springen, dat was wel een kwestie van loslaten. Maar het was nodig, mijn baan in de hulpverlening gaf niet meer de energie die ik erin stopte. En als er iets is dat ik belangrijk vind, is het mijn energie te volgen. En dat is ook precies wat het teruggeeft, energie! Natuurlijk is het ook mijn draai vinden als ondernemer. Maar de mooie sessies met vrouwen die zichzelf ook meer tijd, rust en ruimte gunnen, geeft me zoveel voldoening!

Super dankbaar ben ik voor het afgelopen jaar. Voor degenen die me steunen en aanmoedigen. Voor degenen die hun verhaal met me delen, mij en mijn hulp toelaten in hun leven. 

En ik ben trots op mezelf. Dat ik het vertrouwde losliet en vol enthousiasme een nieuw avontuur ben aangegaan. Dat ik me nu zoveel energieker voel en de vrouw, partner en mama kan zijn die ik wil zijn. 

2024, ik ben er klaar voor. Mijn woord voor 2024 heb ik al besloten. Maar die ga ik eerst eens even delen met die vriendinnen met dat wijntje eind december.

Tot die tijd ben ik benieuwd. Wat maakt jou trots op jezelf het afgelopen jaar?

The following two tabs change content below.

Sanne

De ene helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van een klein huisje in de natuur.