De afgelopen periode kabbelde mijn leven rustig door. Maar kabbelen is niet altijd wat je voor ogen hebt. Het werd tijd om stil te staan bij of ik blij was met hoe het nu loopt. Tijd voor wat zelfreflectie.

Er komt natuurlijk een baby aan waar we dingen voor moeten regelen, we hebben veel geklust en er is altijd genoeg te doen met Evie. We kregen corona en het was nog donker en koud buiten. Ik merkte dat ik vaker moe was en minder energie had om nieuwe dingen uit te proberen. Mede door deze blog heb ik veel nieuwe dingen geprobeerd met wisselende successen zoals koud douchen, ‘s ochtends vroeg opstaan en mediteren. En dat succes wil ik nu weer ervaren. Door deze blog te schrijven creëer ik een extra stok achter de deur want jullie weten nu ook wat ik meer wil gaan doen. 

Waar krijg ik energie van?

Om weer in beweging te komen is het belangrijk dat je weet waar je energie van krijgt. Ik heb eerst een lange lijst gemaakt met dingen waar ik energie van krijg. Om vervolgens de belangrijkste punten eruit te filteren. Die ik ook direct in de praktijk kan brengen. 

Voor mij zijn dat op dit moment:

  • Mediteren
  • Hardlopen/sporten
  • Buiten zijn en bezig in de (moes)tuin
  • Mobiel minder gebruiken
  • Beter letten op slaap 

Door te mediteren merkte ik eerder al dat ik rustiger en meer ontspannen werd. Hardlopen en sporten zorgt er bij mij voor dat ik m’n hoofd leeg kan maken en gezond blijf. Door mijn mobiel weg te leggen houd ik meer tijd over voor de dingen die ik echt belangrijk vind. Buiten bezig zijn geeft mij energie en zorgt er ook nog eens voor dat ik minder onderuit hang. 

Hoe ga ik dat aanpakken?

Oké. Ik heb nu een lijstje met punten waar ik energie van krijg maar nu moet ik er ook concreet mee aan de slag natuurlijk. In je hoofd verzinnen wat je wilt is stap 1 maar daarmee ben je er nog zeker niet. Stap 2, het inplannen en opstarten van nieuwe gewoontes, vergt discipline. Ook al voel je weerstand het wel gaan doen. #geenzintochgaan zoals Jorg Ruis het zou noemen. Je voelt aan het begin van nieuwe gewoontes nog niet de voordelen voor de langere termijn. Daarom is het belangrijk dat je door blijft gaan, ook al zegt je hoofd dat je geen zin hebt. Dat wordt ook de uitdaging voor mij de aankomende tijd. De aankomende tijd houd ik jullie op de hoogte van mijn hernieuwde gewoontes. Ook voor mezelf zodat ik een stok achter de deur heb. 

Praktische oefening

In het magazine van Rituals las ik een mooie praktische oefening om jouw purpose te ontdekken, die goed aansluit op wat ik hierboven heb beschreven. ‘Luister naar je innerlijke stem en ontdek waar je energie van krijgt en hoe je betekenis kunt geven aan je leven.’ Stel je voor dat je een jaar vrij zou kunnen nemen van je werk, zonder financiële gevolgen, wat voor betekenisvolle dingen zou je dan gaan doen? Maak hier een lijst van. Neem daarna 20 minuten de tijd om te brainstormen: welke dingen zou je kunnen integreren in je huidige leven, en hoe?  

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om ook aan de slag te gaan met nieuwe gewoontes als je daar behoefte aan hebt. Het is niet altijd de makkelijke weg maar je zal er op de langere termijn wel gelukkiger van worden.

The following two tabs change content below.

Jurre

De andere helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van nog meer (financiële) vrijheid.