Minimalisme geeft mij al jaren meer rust en vrijheid. Ik ervaar rust doordat ik niet meer alles wil nastreven. En vrijheid omdat ik tijd en geld overhoud voor de dingen die ik echt belangrijk vind.

Ik ben van nature rationeel ingesteld en neem beslissingen vaak met het hoofd. In plaats van met mijn gevoel. Niks mis mee natuurlijk. Maar de afgelopen weken merkte ik dat ik te veel in mijn hoofd zat. En te weinig naar mijn gevoel luisterde.

Dit bleek onder andere uit mijn humeur. Gewoontes kon ik minder goed volhouden. En klusjes bleven liggen. Ik had wel het gevoel dat de basis goed stond. Maar dat ik meer uit mezelf kon halen dan ik deed. 

Minder afleiding

Na een wandeling met Buitenvader werd ik me bewust van het feit dat minimalisme helpt bij het verminderen van ruis voor meer gevoel. Minimalisme zorgt voor minder afleiding. Minder afleiding zorgt voor meer focus op jezelf. En door meer focus op jezelf te hebben kan je dichter bij je gevoel komen. 

Spullen zijn een middel om weg te blijven bij je gevoel. Je vult de leegte in jezelf op door te gaan shoppen. Een kort dopamineshot. In plaats van dat je geluk bij jezelf gaat zoeken. Wat denk je dat je gelukkiger maakt? Geluk zoeken bij bezit, spullen en succes? Of geluk zoeken in jezelf?

Minimalisme is een keiharde spiegel. Wat blijft er over als je alle onnodige schillen afpelt. Ben je dan blij met wat je overhoudt? 

Wat nu?

Na dit inzicht geef ik een nieuwe wending aan minimalisme voor mezelf. Ik weet wat voor mij werkt. Wat ik belangrijk vind. En daar focus ik me de aankomende tijd op. Niet op de nieuwste gadgets of een nieuwe outfit maar op mezelf. 

Ik focus me weer op de dingen die me energie geven. En bouw mijn basis verder uit. Sporten, mediteren, schrijven en dichter bij mijn gevoel blijven. Me meer open stellen. Dit hangt bij mij allemaal samen. Minder ruis, meer gevoel. 

Ga jij ook voor minder ruis en meer gevoel? 

The following two tabs change content below.

Jurre

De andere helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van nog meer (financiële) vrijheid.