Yes, de lente is begonnen! Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben van de eerste zonnestralen op je gezicht als ik. De lente brengt niet alleen licht en zon met zich mee, maar ook nieuwe energie. Energie om nieuwe dingen te doen, nieuwe ideeën uit te voeren, energie om je huis eens flink aan te pakken. De lente is een ideaal moment om te minimaliseren, zodat jij nog meer tijd hebt om te genieten van de komende zonnestralen!

Frisse start

Waar we in de winter behoefte hebben om naar binnen te keren en uit te rusten, kruip je in de lente uit je cocon. Als ik aan de lente denk, denk ik aan licht, luchtigheid en frisse energie. De lente staat symbool voor een nieuwe start. Zowel voor de natuur als voor onszelf. In de natuur zie je dat terug in de lammetjes in de wei, in de bloembollen die uitkomen. In onszelf zie je dat terug in nieuwe ideeën en energie om dit uit te voeren.

Deze nieuwe energie kan je goed gebruiken om eens kritisch te kijken naar je leven én naar je bezit. Voelt je huis echt als jouw thuis? Hoe voel je je als je om je heen kijkt? Past jouw huis bij wie jij bent? Wat is echt belangrijk in jouw leven en welke spullen dragen daaraan bij? 

Stress

We weten allemaal dat een rommelige omgeving stress veroorzaakt. Die stress kost onnodige energie. Ook wanneer je je omgeving niet perse als rommelig zou beschouwen, kan het zijn dat je je alsnog niet prettig voelt in je omgeving. Je huis past bijvoorbeeld niet meer bij wie jij bent. Of op het oog is het wel geordend, maar als je je kasten opent, wordt je onrustig en weet je half niet wat je hebt. Je bent misschien wel vaak spullen kwijt of koopt dingen dubbel die je al bleek te hebben. Zonde van het geld, zonde van de energie. 

Orde en rust

Het goede nieuws: andersom geeft een opgeruimde omgeving een gevoel van orde en rust. In zo’n omgeving voel je je kalmer en tevredener. Als er geen overbodige spullen zijn die schoongemaakt, onderhouden en opgeruimd hoeven te worden, houd jij tijd over voor veel leukere dingen. En ook belangrijk: Als jij alleen houd wat belangrijk voor je is, is het ook makkelijker om te weten wat je wilt en je doelen te behalen. 

Minimaliseren dus. Ik kan het iedereen aanraden! Niet met als doel om je huis zo leeg mogelijk te maken. Maar met als doel om je te omringen met alleen de spullen waar jij blij van wordt en die belangrijk of nuttig voor jou zijn. Zodat jij meer rust en ruimte kan ervaren voor wat belangrijk voor je is.

De lente staat symbool voor een nieuwe start

Minimaliseren kun je leren

Volgende week gaan we in op hoe jij kan beginnen met minimaliseren. Zodat jij met een plan je kasten in kan duiken. Maar ook vandaag kan je al aan de slag! Begin met de ruimte waar je nu bent prettig te maken. Geen grootse aanpak, maar puur om jezelf in een flow te krijgen. Haal alle losse elementen zoals decoratie en spullen die er niet horen uit de ruimte. Stel jezelf de vraag waar de ruimte voor bedoeld is. Waar wil jij meer van ervaren in deze ruimte? En waarvan juist minder? Plaats dan alleen terug wat past bij het doel van de ruimte. Zo zul je merken dat er al op het oog al meer balans ervaart. 

Gooi de ramen open, zet een lekker muziekje op en een vaas verse tulpen op tafel. Haal de lente van buiten naar binnen! 

The following two tabs change content below.

Sanne

De ene helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van een klein huisje in de natuur.