Wat leuk dat je onze eerste blog leest! Voor ons een spannend en nieuw begin. Een blog over minimalisme, persoonlijke groei en geluk.

Er is geen eindpunt, ons doel is om te blijven groeien. Afzonderlijk van elkaar en met elkaar. Als een stelletje minimalisten.

Stelletje Minimalisten: Jurre en Sanne

Wij zijn Jurre en Sanne en wonen samen met ons dochtertje Evie in Harderwijk. Al samen sinds de middelbare school en sindsdien zijn we allebei veel veranderd. We zijn beiden geïnteresseerd geraakt in minimalisme, persoonlijke groei en geluk. Maar op welke punten in ons leven we deze interesses toepassen verschilt van elkaar. Zo is Sanne meer gericht op het organiseren van ons huis en het versimpelen van ons leven. Jurre richt zich meer op overzicht in zijn werk- en privé taken en het beperken van afleidingen. Qua persoonlijke eigenschappen verschillen we ook van elkaar, zo is Sanne creatief, invoelend, betrouwbaar, gevoelig en analytisch ingesteld. Jurre is een harde werker, gedreven, rationeel, kalm, heeft humor en houdt van structuur. Deze verschillen zal je ook gaan teruglezen in de blogs die we gaan schrijven. Deze blogpost schrijven we samen maar de rest zullen we grotendeels afzonderlijk van elkaar schrijven.
Er is geen eindpunt, ons doel is om te blijven groeien. Met elkaar en afzonderlijk van elkaar. Als een stelletje minimalisten.

Jurre

Sinds de zomer van 2018 ben ik bevangen door het minimalisme. Ik ben blij dat Sanne het boek ‘Weg Ermee’ van Dennis Storm meenam op vakantie. Dit boek heeft me erg geholpen om mijn leven overzichtelijker te maken. Ik ben namelijk over het algemeen snel afgeleid en kan met verschillende winden meewaaien. Door het ontspullen heb ik nu veel minder spullen waar ik mijn energie aan verspil. Een kast vol met kleren die ik eigenlijk toch nooit aan doe is verleden tijd. Hierdoor kan ik mijn favoriete kleding ook een stuk beter vinden. Beter gezegd: ik heb alleen nog maar mijn favoriete kleding in de kast hangen.

Ontspullen was nog maar het begin van mijn ontdekkingstocht. Al snel volgden andere aspecten in mijn leven zoals tijdsbesteding, e-mail, de post, de financiën, woonwensen, mijn carrière, mijn idee over bezit en nog veel meer.

Door op verschillende onderdelen van mijn leven te minimaliseren kan ik nu veel beter de focus houden op mijn doelen. En die doelen ook echt behalen. Een blog beginnen was één van die doelen.

Omdat je leven zonder drastische aanpassingen zoveel leuker, makkelijker en vrijer kan worden.

Nu ik zie dat minimalisme mij helpt wil ik dit graag delen met jullie. Omdat je leven zonder drastische aanpassingen zoveel leuker, makkelijker en vrijer kan worden. Daarnaast vind ik het leuk om te schrijven en mij te blijven ontwikkelen. Omdat ik best introvert ben stap ik door een blog te beginnen en meer over mijn leven te vertellen volledig uit mijn comfortzone. Een spannende stap maar een mooie stap om mij persoonlijk nog verder te ontwikkelen en te groeien.

Sanne

Minimalisme kwam mijn leven inwaaien en bleef hangen. Zoals je dat hebt als je een boek leest dat je grijpt. Zo had ik dat ook met het hetzelfde boek als Jurre, en er volgden daarna nog vele andere boeken.

Vanaf jongs af aan houd ik al van interieur. Vroeger maakte ik mijn kamer bij mijn ouders gezellig, daarna werd dat mijn studio. Na mijn studio het appartement waar we samen gingen wonen. En daarna onze huidige rijtjeswoning. Met de ruimte die toenam, namen de spullen en de gestylde hoekjes ook toe. Deze hoekjes deelde ik vervolgens op mijn interieur account @harderwijkshuisje op Instagram. Een hobby waar ik veel plezier uit kon halen, maar wat me ook onrust gaf. Het was nooit klaar en goed, de rust kwam niet.

Geen grootse veranderingen op zich, maar bij elkaar een nieuwe levensstijl waarin rust, vrijheid en groei steeds meer voorop staan.

Op vakantie merk je weer dat je zo weinig nodig hebt. Van de spullen die je meeneemt gebruik je slechts de helft en nog steeds mis je niks. Dit inzicht in combinatie met het lezen van ‘Weg Ermee’ was een eerste stap in mijn ontdekkingstocht met minimalisme.

Al snel ging het verder dan de spullen en onze woonomgeving. Ik schreef me uit voor nieuwsbrieven, was minder online te vinden, maakte bewuste keuzes in aan wie ik mijn tijd en energie besteedde, stopte met veranderen in interieur en kleding en vond mijn eigen stijl. Geen grootse veranderingen op zich, maar bij elkaar een nieuwe levensstijl waarin rust, vrijheid en groei steeds meer voorop staan.

En zo komt er ook ruimte voor nieuwe passies. Voor mij is dat overzicht aanbrengen en het versimpelen van het leven van mezelf en van anderen. Een passie die ik op deze blog ga delen met jullie. Ik heb er zin in!

En nu verder…

Wij gaan samen verder met onze ontdekkingstocht wat betreft minimalisme, persoonlijke groei en geluk. Over onze bevindingen publiceren we elke zondag een blog. We zijn ook benieuwd naar jullie bevindingen! Ga jij met ons mee op ontdekkingstocht?

The following two tabs change content below.

Sanne en Jurre

Hi, wij zijn Sanne en Jurre, al jaren een stel en sinds een paar jaar steeds meer gericht op minimalisme. Wij schrijven wekelijks over minimalisme, persoonlijke groei en geluk.

Laatste berichten van Sanne en Jurre (toon alles)