In de steeds veranderende wereld om je heen is het aantrekkelijk en makkelijk om maar mee te blijven rennen. Meerennen met de mensen om je heen, je laten meestromen met de stroming. Maar is deze stroming wel jouw weg naar persoonlijke groei en geluk? Vaak kom je tot de conclusie dat je maar gewoon wat hebt gedaan omdat je dat geacht werd om te doen. Maar wat nou als je het heft zelf in handen neemt en zelf kiest voor waar je in wilt groeien? Hoe ziet die stroming er dan uit? Misschien moet je wel tegen de stroming in roeien. Als je eenmaal bent waar je echt wilt zijn geeft dit echte persoonlijke voldoening. 

Leuk gezegd Jurre maar hoe zie je dit nou in je dagelijkse leven voor je? Dagelijks maak je tientallen zo niet honderden keuzes. Ga ik vandaag met de fiets naar m’n werk of met de auto, ga ik vanavond hardlopen of blijf ik liever op de bank liggen? Ga ik eindeloos door m’n sociale media heen scrollen of pak ik er een spannend boek bij?

Je kiest voor de stroming die jij wilt volgen! 

Van sommige keuzes ben je je er bewust van dat je ze maakt omdat je er bewust over na moet denken. Maar van sommige keuzes heb je helemaal niet door dat ze überhaupt maakt. Bij deze onbewuste keuzes kies je meestal voor de makkelijkste oplossing. Je ligt op de bank en je blijft daar lekker liggen. Maar je had ook naar buiten kunnen gaan om een rondje te lopen. Daarvoor had je in beweging moeten komen, je jas aan, handschoenen aan want brr het is koud. Enzovoort. De moeilijke keuze. 

Maar wat nou als je bewust gaat nadenken over onbewuste keuzes? Dus niet meer kiezen voor de makkelijke weg. Je kiest voor de stroming die jij wilt volgen! 

Tegen de stroming in roeien

Dan moet je wel eerst weten waar jouw stroming naartoe gaat. In mijn geval staat gezondheid voor 2021 centraal. Dus wanneer ik lekker op de bank lig maar ik denk: “ik zou eigenlijk moeten gaan hardlopen”, dan geef ik mezelf een schop onder m’n kont en ga ik hardlopen. Want, gezondheid staat voor mij centraal in 2021. En daar hoort voor mij naast lekker sporten, gezond eten een gezonde mind bij. De keuzes die ik maak leg ik eerst langs de meetlat wat betreft gezondheid. Wat is de beste keuzes om uiteindelijk mijn doelen te behalen. Hoe draagt dit bij of hoe schaadt dit mijn doel?

Naast gezondheid is financieel onafhankelijker worden een doel voor mij. Zoals jullie eerder konden lezen ben ik bezig met mijn studieschuld versneld af te lossen waardoor ik vanaf 1 december schuldenvrij ben. Vanaf dat moment wil ik mijn geld voor mij laten werken. Het aankomende jaar heb ik dus de tijd om me te verdiepen in alle verschillende investeringsmogelijkheden.

Omdat je je geld maar 1x kunt uitgeven maak ik altijd een bewuste keuze om geld uit te geven. Ik koop geen dingetjes voor de leuk, geen spullen die ik eigenlijk niet nodig heb, geen uitjes die het niet waard zijn. Ik doe dit bewust omdat ik mijn geld bewust wil steken in het aflossen van mijn schuld om daarna te kunnen profiteren van geld wat ik niet meer maandelijks hoef af te lossen. Ik heb een doel voor ogen en daar spiegel ik mijn (financiële) keuzes aan.

Als je steeds de ‘moeilijke’ keuze maakt, zou je merken dat die keuzes steeds makkelijker gaan voelen.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Want het is zo heerlijk comfortabel om te kiezen voor de makkelijke weg. En ook ik blijf liever op de bank liggen dan dat ik ga hardlopen in de regen. Maar ook ik ervaar juist wanneer je dan thuis komt zo’n voldaan gevoel dat je nooit zou krijgen als de avond wegzapt op de bank. Want dat draagt waarschijnlijk niet bij aan jouw doel. 

Nu jij! Eerst moet je jouw doelen duidelijk hebben want anders weet je niet welke kant je op moet. Ben je zover? Dan hoop ik je geïnspireerd te hebben om ook eens voor de moeilijke keuze te kiezen in plaats van voor de makkelijke weg. Als je steeds de ‘moeilijke’ keuze maakt, zou je merken dat die keuzes steeds makkelijker gaan voelen. Omdat dit nou juist de keuzes zijn die jou het meeste zullen brengen! Ik ben benieuwd hoe je dit gaat ervaren.

The following two tabs change content below.

Jurre

De andere helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van nog meer (financiële) vrijheid.