In onze eerste blog van dit jaar hebben we onze woorden van het jaar gedeeld. Mijn woord voor 2023 is groei. Een woord wat ik breed wil in zetten. Persoonlijke groei, financiële vrijheid en geluk. Allemaal onderdelen waar ik op wil groeien. 

Na een tijd van focus op ons jonge gezin is het nu tijd om weer meer aandacht te geven aan mijn eigen basis. Er is meer ruimte voor groei omdat we in rustiger vaarwater zijn gekomen en er een duidelijker ritme is ontstaan binnen ons gezin. 

Ik heb gemerkt dat ik vaak enthousiast kan beginnen aan nieuwe doelen en gewoontes, die ik vervolgens enkele weken goed kan volhouden. Na een paar weken wordt het enthousiasme minder en trap ik in de valkuil van het uitstellen. Waardoor de nieuwe doelen en gewoontes vanzelf naar de achtergrond verdwijnen. Om dit te voorkomen ben ik gestart met een sterke basis. 

Een sterke basis om uiteindelijk verschillende groeipaden te bewandelen. Ik begin bewust breed en duik niet direct de diepte in. Deze stevige basis zorgt ervoor dat ik iets heb om op terug te vallen wanneer de motivatie wat minder wordt. Een flat bouwen begint met  een sterk fundament.

Voor mij bestaat een sterke basis uit een aantal onderdelen zoals mindset, beweging, natuur, voeding, slaap en selfcare. De afgelopen anderhalve maand heb ik verschillende onderdelen opgepakt en geïntegreerd in mijn leven. Zoals ‘s ochtends koud afdouchen, wekelijks hardlopen, voldoende beweging, geen telefoon ‘s avonds en ik verzorg mijn huid beter met de producten van Loveli. 

Kleine stapjes

Het zijn kleine stapjes maar omdat ze overzichtelijk zijn en op zichzelf staand niet veel moeite kosten zijn ze voor mij makkelijk vol te houden. Eerder vond ik van mezelf dat ik het meteen groots moest aanpakken. Bijvoorbeeld iedere dag 10 minuten mediteren. Dit ging de eerste weken nog wel goed maar dan schiet er soms een dag tussendoor. En voor ik het doorhad mediteerde ik twee weken niet. Of ik probeerde direct te trainen voor een halve marathon, waardoor ik vorig jaar na 2x hardlopen al mijn motivatie verloor en de rest van het jaar mijn hardloopschoenen niet meer heb aangeraakt. 

Nu kan ik na anderhalve maand deze stabiele basis steeds wat verder uitbreiden en de eerste groeipaden bewandelen. Op weg naar meer persoonlijke groei, financiële vrijheid en geluk. Zo deelde ik eerder dat ik het boek en de online cursus van OERsterk heb aangeschaft. Waar ik al waardevolle lessen uit heb gehaald over hoe je lichaam omgaat met bijvoorbeeld spanning. Met meer focus op mijn gezondheid verwacht ik me fitter en gelukkiger te voelen. De eerste smoothies zijn gemaakt, onze lunches zijn gezonder en gebroken lijnzaad is een standaard onderdeel van het ontbijt geworden. De aankomende tijd lees ik het boek uit en wil ik ook de online cursus afmaken. Hierna verwacht ik nog meer veranderingen door te voeren. Die ik natuurlijk ga delen in een blog. 

Zoals je merkt ben ik nog steeds onderweg en heb ik het eindpunt nog niet bereikt. Ik neem jullie graag mee op mijn reis dit jaar. Naar meer geluk en de andere thema’s persoonlijke groei en financiële vrijheid zullen ook aan bod komen. Waar wil jij dit jaar in groeien? En wat heb jij nodig voor een sterke basis?

The following two tabs change content below.

Jurre

De andere helft van Stelletje Minimalisten. Degene die droomt van nog meer (financiële) vrijheid.